Korona (Covid-19)

Sykehusapotekene HF er fra mandag 14. juni 2021 tilbake i normal drift. Vi har vært i beredskap siden 11. mars 2020.

​På lik linje med Helse Sør-Øst RHF og andre foretak i helseregionen går vi tilbake til normal drift med smittevernstiltak.  

Helse Sør-Øst går ut av beredskap​

Det kommer stadig ny informasjon og nye råd. Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på Folkehelseinstituttets nettsider www.fhi.no eller på www.helsenorge.no. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon på 815 55 015. 


Folkehelseinstituttet (FHI)
Helsenorge.no


Informasjon til publikum

Det anbefales flere steder i Norge å bruke munnbind når det ikke er mulig å holde avstand på grunn av smittesituasjonen i samfunnet.  

Munnbind kan ikke erstatte andre tiltak, men kan være et tillegg i situasjoner hvor en har økende eller høyt smittepress. De viktigste smittevernrådene er derfor å holde avstand til andre, huske god håndhygiene og holde seg hjemme hvis du er syk. 

Les mer om munnbind og riktig bruk 

Myndighetenes anbefalinger om bruk av munnbind kan endres, så følg med på Helsenorge.no for oppdatert informasjon. 

Relaterte lenker

Les mer om munnbind og anbefalinger på Helsenorge.no

Se korrekt bruk av medisinsk munnbind på fhi.no

Se korrekt bruk av ansiktsmaske av tøy på fhi.no

Vi har laget en temaside om koronavaksine med info om godkjenning, hvorfor det er flere vaksiner, bivirkninger, vaksinasjon og beskyttelse. 

Se temaside om koronavaksine her

Relaterte lenker

Koronavaksinasjonsprogrammet på fhi.no

Koronavaksine på Helsenorge.no 

  • Hold minst 1-2 meters avstand.
  • Vask hendene før og etter du besøker apoteket. I alle våre apotek har vi satt ut dispensere med hånddesinfeksjon, bruk disse. 
  • Unngå å ta på ting du ikke skal kjøpe.
  • Vi ønsker å unngå å ta i mot kontanter. Betal med kort og kontaktløs betaling (tæpping). 

Husk at du må ha fullmakt for å hente medisiner for andre unntatt egne barn under 16 år. Fyll ut et fullmaktsskjema og ta med deg dette når du skal hente ut medisiner.

Ta med:

  • Ferdig utfylt fullmaktsskjema
  • Egen legitimasjon
  • Den som skal ha legemiddelet sin legitimasjon


 

Fullmaktsskjema - medisiner på resept

Apotekene i Norge har blitt enige om felles smittevernråd. Rådene beskriver hvordan apotekene ønsker at kundene skal forholde seg, og hva de ansatte i apotek kan gjøre for å redusere smittefaren.

Les mer på Apotekforeningen

Vi må overholde Statens legemiddelverks regler for begrensning av legemidler. Dette er innført for å forebygge legemiddelmangel. Vis solidaritet - ikke kjøp mer enn du trenger!

Les mer på Statens legemiddelverk

Hos oss kan du bestille at vi skal gjøre klar medisinen. Da slipper du å vente når du er i apoteket. Dette gjør du gjennom vår webløsning under. 

Klikk her for å bestille at vi skal gjøre klar e-resepten din. 

Husk at dersom du skal hente medisiner for andre, må du ta med fullmaktsskjema. 


 


Informasjon om foretaket

Sykehusapotekene HF er fra mandag 14. juni 2021 tilbake i normal drift. Vi har vært i beredskap siden 11. mars 2020.

Les mer om beredskap korona i Helse Sør-ØstLes mer om at Helse Sør-Øst går ut av beredskap​

For å bekjempe det pågående utbruddet av koronavirus kan det oppstå behov for ekstra personell i form av apotekteknikere og farmasøyter til Sykehusapotekene HF.

 

Meld deg som ekstrapersonell 


Informasjon om smittevernutstyr

Smittevernutstyr som kommer inn til Norge fra utlandet gjennomgår en systematisk kvalitetskontroll før det sendes ut til sykehus og kommuner.

Les mer på Helse Sør-Øst

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) setter sine ressurser til disposisjon for å sikre kvaliteten på smittevernutstyr som skal benyttes av helsepersonell i hele Norge.

Les mer på Helse Sør-Øst

De regionale helseforetakene og Sykehusinnkjøp HF har fått i oppgave å gjøre nasjonale innkjøp av smittevernutstyr. Innkjøpene koordineres av Helse Sør-Øst RHF, som har iverksatt en rekke ulike tiltak for å sikre kvaliteten på produktene som kjøpes inn.

Les mer på Helse Sør-Øst


Sykehusapotekene HF i media

Fagmiljøer over hele landet, inkludert sykehus i vår helseregion, prøver nå å finne ut om malariamedisiner kan virke mot koronaviruset.

– Til nå har 1900 pasienter fått malariamedisinen «hydroxyklorokin» på verdensbasis, men det er for tidlig å dra konklusjoner på hvordan dette virker, sier farmasøyt Kateřina Nezvalová-Henriksen.

Les mer på NRK

Helsemyndighetene har inngått avtale med de tre store legemiddelgrossistene om utvidelse av lagrene, og ber de kjøpe inn legemidler som er kritiske i allmennhelsetjenesten.

Les mer på regjeringen.no

Verdens helseorganisasjon (WHO) har tatt initiativ til en stor internasjonal forskningsstudie for å vurdere lovende behandlinger for COVID-19. Den første pasienten som er med i studien er norsk. Den internasjonale studien koordineres av John-Arne Røttingen, direktør i Norges forskningsråd.

Les mer på regjeringen.no

De første koronavaksinene kom til Norge lørdag morgen. FHI-direktør Camilla Stoltenberg tror dette er begynnelsen på veien ut av pandemien.

Les mer på Stavanger Aftenblad

(Krever abonnement) 

Fylkeslegen mener utrullingen av koronavaksinen og vaksineringen av befolkningen er noe av det viktigste som har skjedd i Norge i fredstid. I Agder er Rune Vatnøy hovedansvarlig for distribusjonen av vaksinen.

Les mer på Fædrelandsvennen 

(Krever abonnement) 

De første koronavaksinene kom lørdag til Norge. Transporten med de første dosene koronavaksine ankom Ullevål sykehus like etter klokken 09 lørdag morgen.

Farmasøytene Ellen Bergh, avdelingsleder Samira Benaissa og leder for sykehusapotekene Jalil Djahromi mottok leveransen med vaksiner, i bygget der den skal oppbevares.

Les mer på NRK

De første dosene av coronavaksinen er trygt fremme på Ullevål. – Nå starter den store og lange jobben, sier statsministeren til VG.

Tore Prestegard, administrerende direktør i Sykehusapotekene som skal lagre vaksinen, forteller om vaksinenes reise videre i Norge. 

Pfizer leverer selv vaksinedosene til fryselagre forskjellige steder i landet i spesiallagde bokser. Det er fordi de må holde en temperatur på minus 70 grader. 

– Vi tar den i mot og holder dem på den temperaturen. Så blir dette distribuert til hver enkelt kommune, sykehjem eller sykehus i kjøletemperatur. 

Les mer på VG

Våre sykehusapotek

Vi har 17 sykehusapotek i helseregion Sør-Øst. Her finner du oversikt over alle apotekene, kontaktinformasjon og åpningstider.
Gå til oversikt over våre apotek
Sykehusapotek
Sist oppdatert 21.06.2021